Michal Vanoucek

Geboortejaar
1977

Michal werd geboren op 4 oktober-1977 in Zilina, Slowakije. Naast zijn basisschoolonderwijs ging hij ook naar de lagere muziekschool  in Zilina. Hij studeerde 8 jaar piano en 3 jaar cello. In 1992 schreef hij zich in als student voor orkestdirigent  aan het Conservatorium van Zilina.

Na een paar jaar veranderde hij naar het Conservatorium van Bratislava, waar hij in 1998 afstudeerde. In 1999 werd hij aanvaard als student aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij piano studeerde. Hij behaalde in 2003 zijn bachelor en in 2005 zijn master diploma.  

Meer dan 15 jaar nu werkt Michal zowel als een piano/keyboard speler en als een dirigent met verschillende muzikale producties in Duitsland en in Nederland.

Hij bracht een CD ‘Live in Nuoro’ (Splasc(H) Records) uit met het project  To Be Or Not To Bop samen met de Italiaanse pianist Augusto Pirodda in 2003. Michal nam ook deel als dirigent van het kamerorkest in Charlie Haden’s project 'American Dreams' (samen met Michael Brecker, Jorge Rossi en Brad Mehldau) op het North Sea Jazz festival 2003. Hij speelde mee op de debuut CD’s van het Anka Koziel Quartet ("Tales Of The Forest, O.A.P. Records, 2008) en bij Ruben Samama ("Hotaru", O.A.P. Records, 2007)

In juni 2008 won Michal de Deloitte Jazz Award  voor de beste solist in het Bimhuis, Amsterdam.

Samen met Chad McCullough, een trompettist en componist van Seattle (VS), neemt Michal een CD op  “Where The Sky Cries” (2010 op Origin Records) en toerde in grote zalen in Washington, Oregon en Idaho.

Michal is momenteel actief als een componist, arrangeur en een dirigent in Den Haag met het Ethospheric  Orchestra. Dit project werd gestart in het najaar van 2010 en er spelen  belangrijke muzikanten in zoals Eric Vloeimans, Frits Landesbergen, Jesse van Ruller, John Ruocco en Yuri Honing.

piano
Michal Vanoucek