Guillaume Vierset

Guillaume speelt gitaar vanaf zijjn zevende, beïnvloed door zijn vader, een lokale gitarist. Van 1996 tot 2005 leerde hij klassieke gitaar spelen en ging verder met  het bestuderen van jazz via Alain PIERRE aan de Muziek Academie van Huy en via Philippe DOYEN aan de Muziek Academie van Amay.

Op hetzelfde moment nam hij deel aan verscheidene cursussen op "AU LUNDI D'HORTENSE" (Pierre VAN DORMAEL, Peter HERTMANS, Ivan PADUART, Paolo RADONI,..).

Na gespeeld te hebben in meerdere pop en rock bands, voelde hij de behoefte om zich te oriënteren naar meer geïmproviseerde muziek. Hij starttte met het  MORNING WARM WHISKY trio dat hem in staat stelde zich meer te richten op improvisatie, maar ook op samenspel. Hij nam deel aan een sessie voor het "electro jazz album" van Karl OFF.

In 2007 ging hij verder studeren aan de Koninklijke School van Brussel waar hij de kans kreeg om lessen te volgen met Arnaud MASSART, Pirly ZURSTRASSEN, Fabrice ALLEMAN, Fabien DEGRYSE, Guy CABAY …

Op hetzelfde moment, richtte hij een eerste muzikaal project op, een band THE GREEN DOLPHINS genaamd en ze speelden veel jazz sessies in het Brusselse.

In 2008 volgde hij jazz cursussen in Italië met o.a, Kenny BARON en nam hij in 2010 deel aan de wedstrijd "TUSCIA IN JAZZ" met het TRIO voelen en stootte door naar de finale.

Guillaume volgt ook masterclasses bij Kurt ROSSENWINKEL, Antonio SANCHEZ, Philip CATHERINE, Jonathan KREISBERG…

Guillaume is continu zoekende zowel in improvisatie als in compositie. Hij speelt passioneel standards en traditionele jazz maar hij houdt ook veel van moderne jazz.

Composition is an integral part of his work that he uses fully with the creation of his quartet. A writing project for a big musical band has been on the way, as well as a lot of other projects. Guillaume Vierset-Harvest Group, Guillaume Vierset Standard Trio, LG Jazz Collective and more...

Componeren is een intergraal onderdeel van zijn werk en met zijn kwartet. Andere bands waarin hij speelt zijn Guillaume Vierset-Harvest Group, Guillaume Vierset standaard Trio, LG Jazz collectieve enz.

gitaar
Guillaume Vierset speelt gitaar
Guillaume Vierset poseert met gitaar