07

Bart en Linda Van der Vorst - De Ron

Frederik De Merodestraat 45, Mechelen

Deze historische herenwoning met binnentuin werd recent smaakvol gerestaureerd en ligt in de schaduw van de pittoreske Sint-Janskerk.

Hier huisde het voormalig Dispensarium ‘Hector Le Blus’. 

Hector Le Blus (1850-1906) was een arts met een bloeiende praktijk die het schopte tot hoofdheelmeester van het Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis in Mechelen. Ook trad hij op als geneesheer voor de burgerwacht. Hij sensibiliseerde de Mechelse bevolking met affiches, folders, brochures en krantenadvertenties in zijn strijd tegen de tuberculose. Dit leidde tot zijn eigen “Dispensarium H. Le Blus” in de Frederik de Merodestraat 45 in Mechelen, dat beschikbaar werd voor wereldbefaamde onderzoekers uit verschillende landen.

living bij Van der Vorst-de Ron
living bij Van der Vorst-de Ron
tuin bij Van der Vorst-de Ron
living bij Van der Vorst-de Ron
gevel woning
voorgevel en rode deur
Genre
Europese jazz en de "American Songbook"

Eve Beuvens Trio

De pianiste Eve Beuvens is ook componiste; ze schreef stukken voor haar trio, haar kwartet en haar meer recente septet "Heptatomic", waarmee ze een CD heeft uitgebracht op het Igloo label.

Het is echter niet om haar eigen composities te spelen dat ze een trio gevormd heeft met Jan de Haas en Garif Telzhanov, maar eerder om bestaande nummers te spelen die ze had willen componeren! Deze drie muzikanten komen samen om composities te spelen van de Europese jazz en de "American Songbook" die in hun ogen pareltjes zijn en die iedere keer opnieuw heruitgevonden kunnen worden, Enkele originele composities kunnen dit repertoire aanvullen om het gevarieerd, verfijnd en krachtig te maken.

Eve Beuvens aan de piano
Eve Beuvens aan de piano

Eve Beuvens

Eve Beuvens was als kleine meid gefascineerd door de contrabas, maar op dertienjarige leeftijd koos ze toch voor de piano. "Het leek me fysiek minder inspannend" zei ze. Ze voelde zich onmiddellijk aangesproken door jazzmuziek, en besloot lessen te volgen bij Nathalie Loriers en schreef zich in aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze lessen volgde bij Diederick Wissels, John Ruocco, Kris Defoort, Garrett List en John Taylor. In 2005 behaalde ze het Meesterdiploma.

Beuvens speelde samen met verschillende muzikanten zoals David Linx, Fabian Fiorini en Nicolas Thys en is een vast lid bij Tribute (Félix Simtaine, Pierre en François Vaiana), Schinkentanz New Quintet, de Brussels Little Big Band en de Sidewinders. Daarnaast heeft ze ook haar eigen duo met Mikael Godée, trio (Yannick Peeters en Lionel Beuvens) en quartet (Joachim Badenhorst, Yannick Peeters en Lionel Beuvens). 

Pianiste Eve Beuvens maakt frisse, intelligente en hedendaagse jazz. Haar zin voor melodie is verfijnd, haar pianospel assertief en lenig. Ze neigt naar Brad Mehldau, maar houdt in de achteruitkijkspiegel haar blik op Lennie Tristano. Op Noordzee, cd voor het Igloo label, horen we een levenslustige jazzmuzikante met sterke persoonlijkheid.

piano
Eve Beuvens aan de piano

Garif Telzhanov

Geboortejaar
1978

Garif Telzhanov werd op 24 juli 1978 geboren in Almaty in Kazachstan. Op zijn zesde begon hij te klassieke muziek te studeren aan het consevatorium te Almaty, waar hij naast contrabas ook hobo, piano en cello speelde. Voor hij zijn studies aan het Lemmensinstituut aanvatte, speelde hij als cellist in verschillende groepen en orkesten waarvan het concertleven zich voornamelijk in Kazachstan, Rusland en Zwitserland afspeelde. Sedert oktober 2003 studeert hij aan de jazzafdeling van het Lemmensinstituut bij Philippe Aerts, Jos Machtel, Frank Vaganee, Peter Hertmans, Ron Van Rossum en vele anderen...

Garif volgde wokshops bij onder andere Phill Woods, Erwin Vann en Stephane Galland. Momenteel speelt Garif in meerdere jazzcombo's (trio, kwartet, big band Lemmeninstituut) en natuurlijk ook bij 'Jazzyfiel', waar van hij samen met Steph en Steven, de creatieve moter vormt.

Hij is een van de meest gevraagde bassisten in de Brusselse jazzscène.

 

contrabas
Garif Telzhanov aan de contrabas in de Jazzzolder

Jan de Haas

Geboortejaar
1962

Jan de Haas is al meer dan 30 jaar actief als jazzmuzikant in binnen en buitenland, hij speelde onder andere met Toots Thielemans, Philip Catherine, Chet Baker, Steve Houben en vele anderen. Als vibrafonist bracht hij drie cd's uit onder eigen naam.

Jan de Haas, die in 1982 met zijn kwartet de eerste prijs won tijdens de Hoeilaart European Jazz Contest, is niet alleen een begaafd percussionist. Ook in het drummen munt hij uit, zoals hij al talloze keren heeft bewezen bij o.a. Chet Baker, Eddie Daniels, Toots Thielemans, Philip Catherine, Steve Houben, Richard Rousselet, Michel Herr, Jacques Pelzer, Jack Van Poll, Nathalie Loriers, Erwin Vann, Pirly Zurstrassen, Roger Vanhaverbeke, Jerome Richardson en zovele anderen.

drums
vibrafoon
drummer Jan de Haas
drummer Jan de Haas
Max vrij
0