16

Stassart11

Goswin de Stassartstraat 11, Mechelen

Stassart 11 is geen hotel, maar de naam van het pand is "Hotel van der Gracht de Rommerswael", een 17-de eeuw rijke patriciërswoning. In de 19-de eeuw bouwden de zusters Arme Claren er een prachtig klooster aan. Vandaag is het een belevingscentrum dat zowel bloemen- en decoratiezaak De Borght, café-restaurant Stassart11, evenementenlocaties Kapel de Rommerswael & Het Schooltje, als studentenhuis Home Astrid omvat. 

Het Jazzathome optreden gaat door in de kapel.

Kapel de Rommeswael
voorgevel Stassart11
voorgevel van Kapel de Rommeswael
achtergevel van Stassart11 en tuin
Genre
jazz/east/western/ambient

Laia Arkestra

LAIA arkestra is een Zweeds-Belgisch kamermuziek ensemble met als unieke bezetting sax, viool, altviool, barok cello en oud. Noch een jazz combo noch een strijkkwartet, maar ergens ertussenin, met een onmiskenbaar Oriëntaals element van de oud.

Hun muziek combineert klassieke compositietechnieken met vrije improvisatie, Westerse harmonieën met de maqam uit het Midden-Oosten en grillige melodieën met abstracte soundscapes.

 

groepsfoto Laia Arkestra

Viktor Perdieus

Geboortejaar
1986

Viktor Perdieus begon op achtjarige leeftijd met een klassieke opleiding sax en op zijn zeventiende was hij volledig gewonnen voor de Jazz. Na een voorbereidingsjaar in de Kunsthumaniora ging hij jazz en improvisatie studeren bij Ben Sluijs en Kurt Van Herck aan het conservatorium van Antwerpen. Zijn vierde jaar (eerste master) volgde hij als Erasmusstudent aan het Conservatorium in Göteborg (Zweden) waar hij o.a. les kreeg van Anders Jormin en Thomas Jäderlund. Daar vormde hij enkele internationale bands zoals Elevator Music en F.O.T.B., waarmee ze reeds in verschillende landen optraden.

De groepen en projecten waarin Viktor speelt zijn zeer uiteenlopend op vlak van stijl en bezetting, maar improvisatie speelt steeds een grote rol. Hij is momenteel vooral te horen in de band Ifa y Xango (winnaar jong jazz talent 2011 in Gent). Dit septet weet d.m.v. improvisatie hun eigen grooves en composities steeds op een andere, nieuwe manier te interpreteren. Daarnaast heeft hij ook een jazztrio met Jakob Warmenbol en Lennart Heyndels, speelt hij bij het funky saxofoonsextet BLAFFF en speelt hij samen met de Zweedse oudspeler Filip Bagewitz in de band Bamako Project. Ook als componist zoekt Viktor steeds naar nieuwe uitdagingen, zo schreef hij reeds voor strijkkwartet en sax.

sax
Viktor Perdieus aan de sax

Filip Bagewitz

Hij is een oud speler, zanger, multi-instrumentalist en componist van Gothenburg, Zweden. 

oud
Filip Bagewitz aan de oud
Max vrij
31