17

Toon Diependaele

Arme Clarenstraat 14, Mechelen

Achter deze gevel stonden vroeger meubelen, de papiervoorraad voor een drukkerij en de schoolbanken van TSM, maar vandaag is deze opslagplaats omgevormd tot open werk- en leef plaats.

Alles onder de wakende St. Rombouts toren waarvan de beiaardtonen tot zijn recht komen aan de achterzijde van het gebouw in het Straatje zonder Einde. 

voorgevel Toon Diependaele
achtergevel Toon Diependaele
zicht op Romboutstoren vanuit Toon Diependaele
binnenkant Toon Diependaele
Genre
Eigentijdse jazz

MAMUTRIO

MAMUTRIO ontstond onder impuls van het piepjonge grote talent Jesse Dockx, hij was toen slechts 17 en ondertussen 20.

Er werden ondertussen reeds een veertig tal concerten gespeeld.

Er is een naam gekomen en een logo en er hebben opnamen plaatsgevonden voor een eerste CD. Die is verschenen bij Origin Records (USA) in november 2016 onder de titel: MAMUTRIO - PRIMAL EXISTENCE

Mamutrio portretfoto
Mamutrio live
logo mamutrio

Lieven Cambré

Geboortejaar
1968

Lieven Cambré studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij naast 1ste prijzen notenleer en harmonie, het diploma Meester in Muziek; Jazz en Lichte Muziek behaalde. Zijn voornaamste leraren waren Bert Joris en Frank Vaganée. Hij volgde ook workshops bij o.a. John Ruocco, Gary Smulyan en Mark Levine. Lieven speelt regelmatig in verschillende ensembles gaande van trio's tot big bands. Met die ensembles speelde hij met vele binnen- en buitenlandse solisten zoals Bert Joris, Sadie, Marc Godfroid, Roger Vanhaverbeke, Deborah Brown, Judy Niemack, Dusco Goycovic, Mike Carr, Slide Hampton, Danny Doriz.
Als componist en arrangeur werkt hij regelmatig voor verschillende instrumentale als vocale groepen en theatergezelschappen. Lieven is als leraar ensemble Jazz en Lichte Muziek, saxofoon Jalm, jazzharmonie en muziektheorie verbonden aan de muziekacademies van Heist op den Berg en Turnhout.

altsax
Lieven Cambré speelt sax

Piet Verbist

Geboortejaar
1961

Na een klassieke muziekopleiding, schreef contrabassist, Piet Verbist, zich in aan de Antwerpse Jazz-Studio en vervolgens aan het Conservatorium van Brussel, waar hij in 1994 de eerste prijs “uitvoerend jazzmusicus” behaalde.

Het grote publiek leerde Piet Verbist kennen als de bassist van het Jef Neve Trio, maar de man is net zo goed gewonnen voor rock, soul en wereldmuziek. Hij speelde met tal van muzikanten zoals Eric Legnini, Jacques Pelzer, Mark Turner, Toots Thielemans, Paolo Fresu, Bert Joris en Chad McCullouhgh. Momenteel is hij actief in het François Descamps Quartet, JDH (Jan de Haas) Band, Cezarius Gadzina Saxafabra, Michel Paré Quartet, Ancesthree (Ben Sluys/Hendrik Braeckman), Vanishing Pictures, Carmelo Muriel, The Jazz Station Big Band…

In 2002 richtte Piet onder de naam Contour een label op waarop tot nu toe vier CD releases zijn tot stand gekomen: Ancesthree, Jef Neve trio: Blue Saga en It’s Gone, en Michel Paré quartet MP4: Feelin’ Free.

Daarnaast leidt Piet zijn eigen band “Zygomatik” met Herman Pardon (drums), Bram Weyters (piano) en afwisselend de saxofonisten Vincent Brijs, Fred Delplanq of Matt Renzi (USA). In dit project wordt jazz vermengd met rock, soul en funk. Een eerste CD werd uitgebracht in februari 2012 op Origin Records (Seattle, VSA).

Piet doceert aan het Conservatorium van Antwerpen en De! Kunsthumaniora te Antwerpen.

bas
Piet Verbist op contrabas
Piet Verbist op contrabas

Jesse Dockx

Geboortejaar
1998

Jesse maakte kennis met jazz aan de kunsthumaniora van Turnhout, waar hij net afgestudeerd is bij onder andere Jelle Van Giel en Lieven Cambré. Hij volgde verder lessen bij Jeff Hamilton, Peter Erskine, Toni Vitacolonna ea.

Ook nam hij vorig academiejaar les aan het Lemmens instituut te Leuven bij Dré Pallemaerts en is nu ingeschreven in het Conservatorium van Amsterdam waar hij onder andere lessen zal volgen bij Martijn Vink.

drums
Jesse Dockx speelt drums

MAMUTRIO brengt een actieve jazz stijl met veel interactie.

Het repertoire bestaat voor het overgrote deel uit eigen werk van de drie bandleden, waarin allerlei sferen en invloeden aan bod komen.

Eigentijdse jazz met een grote verscheidenheid aan invalshoeken, van traditioneel naar speels en open. De nadruk ligt op harmonieus en melodisch samenspel in een ritmische uitdagende context met veel dynamiek.

Max vrij
14