Martijn Vanbuel

Geboortejaar
1980

Martijn Vanbuel studeerde af aan het Lemmensinstituut in Leuven, na studies bij Paul Berner en Philippe Aerts. Hij zette zijn jazz studies verder aan het prestigieuze Conservatoire Superieur de Music et de Danse de Paris, met Riccardo Del Fra.

Na een verblijf in Shanghai, China, verhuist Martijn in 2006 naar Taipei, Taiwan waar hij zal uitgroeien tot een van de meest invloedrijke en meest gevraagde jazz muzikanten van het eiland. Hij speelde o.m. met de erg succesvolle Chinese muziek fusion groep Sizhukong, met concerten in meer dan 20 landen.

Tevens creëerde hij zijn eigen groep Orbit Folk, in Taiwan ook zeer bekend, waarmee hij experimenteert met jazz, folk en etnische music. Zij brengen 2 albums uit, waarvan er een twee Golden Melody Awards wint, de meest prestigieuze muziek Award in Taiwan.

Hij stond op het podium met Ari Hoenig, Tony Lakatos, James Carter, Frank Vaganée, Dré Pallemaerts, Christophe Erbstosser, Kurt Van Herck, Erik Vermeulen, Robin Verheyen, Alexi Tuomarila, Sebastiaan Kaptein, Steven Delannoye, Tutu Puane, Ewout Pierreux, enz…

contrabas
Martijn Vanbuel aan de contrabas