Thomas Champagne

Geboortejaar
1978

Thomas Champagne doorkruist België met zijn trio de afgelopen 12 jaar (Gaume Jazz, Jazz à Liège, enz, culturele centra, clubs,...) maar ook in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Na een eerste album voor het Igloo label (Charon's Boat, 2008) is het Thomas Champagne Trio diverse muzikanten aan het uitnodigen voor het maken van de "10 Years Project" (kwartetten met Jean-Paul Estiévenart, Dre Peremans, Bart Defoort, Pierre Vaiana, Lorenzo Di Maio en Benjamin Prischi). Het trio is momenteel aan het spelen in Nicolas Bedos' play, "Promenade de santé" met Tania Garbarsky en Charlie Dupont.

In 2009 vormt Champagne een hardbop kwintet The Sidewinders, met bassist Nicholas Yates (Igloo Records, November 2012). Hij speelt en arrangeert voor het Braziliaanse pop/rock septet UTZ (geleid door de zanger en gitarist Renato Baccarat).

Champagne speelt ook  in het prachtige Al Manara project en brengen vijftien Belgo-Palestijnse muzikanten samen die muziek spelen van Ramzi Aburedwan met arrangementen van Eloi Baudimont. Ze speelden in de kathedraal van Doornik, in Tunesië, Palestina en de Fête de l'Huma in Parijs.

Twee recente projecten zijn een duo met pianist Christian Claessens en “Kind of Blue Tribute”, een hommage Miles Davis van dat legendarische album. En Champagne speelt met Gino Lattuca, Michel Mainil, Eve Beuvens, Nicola Lancerotti en Bruno Castellucci.

Naast deze projecten is Thomas ook betrokken bij diverse multidisciplinaire kunstprojecten: het componeren van muziek voor kort films, en werken met theater en dans projecten.

altsax
Thomas Champagne
Thomas Champagne