KollecTiv

KollecTiv is een groep van gelijkgezinde muzikanten uit Antwerpen, Heist op den Berg, Bergen …

De muzikanten zijn gevestigde waarden binnen de Belgische Jazz en als groep spelen wij al vele jaren samen. Als collectief brengen we de muziek waar we ons goed in voelen en waar we elkaar in vinden. Dit steeds met respect voor de traditie binnen de jazz en geïmproviseerde muziek en met behoud van de typische klankleur, bezetting en arrangement.

KollecTiv
KollecTiv
KollecTiv

Gunther Valckenier

Hij heeft als gitarist de opleiding aan Jazzstudio gevolgd, hij volgde les bij Pierre van Dormael, Ben Boogaart, Hendrick Braekman, Peter Hertmans, Ben Sluys, Pierre Vaiana, Frank Vaganée, David Crane... en hij volgde workshops bij o.a Serge Lazarevich.

Als muzikant speelde hij bij:

- Blue Jazz Quartet, met Ondine Quackelbeen, Lisette Elbers, Wim De Busser,Barcella Giovanni,..

- Hallucinations: Swa Mercelis, Victor Da Costa.

Hij is ook freelance muzikant met Herman Pardon, Chris Mentens, Ewout Pierreux, Dirk Dergent, Dirk Vanderlinden, koen Nys, Richard Rousselet...

Gunther is docent aan de Jazzstudio sinds 1994 waar hij Instrumentles Gitaar, Ensemble, Harmonie, Solfège, Eartraining en Muzieklabo geeft.

gitaar
Gunther Valckenier speelt gitaar

Richard Rousselet

Geboortejaar
1940

Richard Rousselet is een Belgisch hardbop- en swingtrompettist, bugelspeler en dirigent.

Rousselet speelde onder meer met Hal Singer, Benny Bailey, Pepper Adams, Lou Bennett, Ernie Wilkins en Johnny Griffin. Rousselet geeft les in tal van seminars, waaronder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, en is te beluisteren op een twintigtal albums.

Richard Rousselet werkte lange tijd met pianist en componist Marc Moulin in diens groepen Placebo, Sam Suffy, en, meer recent, in Picnic. Hij is lid van onder andere Brussel's Little Big Band (sinds 2010), van de Old Style Band Sweet Substitute met Charles Loos van de groep Jazz Me Do, en speelt mee in de BRT Big Band.

Sinds oktober 2005 geeft hij les aan de Antwerpse Jazz Studio.

Hij is leider van het 'Ecaroh Quintet, een kwintet met Marie Anne Standaert, 'Hommage à Gerry Mulligan' (sinds 2011) en de bigband 'West Music Club'.

 

trompet
bugel
Richard Rousselet speelt bugel

Thomas Jillings

Thomas Jillings is een jonge rietblazer en improvisator.  Hij is de leider van ‘An Expedition into the Mind of Sgt. Fuzzy’, een band die invloeden uit jazz combineert, rock, ambient, elektronische en noise muziek en die beschikt over een aantal van de Antwerpse en Neerlands meest beloftevolle musici (Bert Dockx, Gerri Jäger, Nathan Wouters, Ruben Machtelinckx).

Hij deelde het podium met muzikanten als Greg Cohen en Dave Douglas (zowel op Jazz Middelheim) , en hij is betrokken bij diverse bands en projecten, met inbegrip van het Zahir Collective in samenwerking met Alan Bern, Jennik Verlinden Quartet/Sextet en het Outpost Quartet.

altsax
tenorsax

Ondine Quackelbeen

Ondine Quackelbeen is directrice en mede-oprichter van de Jazzstudio in Antwerpen en richtte de Popsoulstudio op.

Nadat ze in 1982 afstudeerde als klinisch psychologe in Gent, volgde ze als bassist de volledige opleiding aan de Jazzstudio.

In 1998 stond ze mee aan de wieg van de Europese federatie EMMEN (European Modern Music Educational Network). Ze speelde bij Forest Jazz Quintet (met o.a. Ron Andriessen, Stefan Vanderstraeten, Nico Manssens, Wendy Bellens, Hilde Bemelmans en Erwin Van Gorp), Blue Jazz Quartet (met Gunther Valckenier, Lisette Elbers, Wim De Busser en Giovanni Barcella) en Trio Vongole.

Momenteel speelt ze in diverse projecten zoals Sentido, KollecTiv. (o.l.v. Gunther Valckenier, met Koen Nys, Richard Rousselet en Herman Pardon) en Low Tones (een project van baritonsaxofonist Alain Cupper met Michel Mainil, Peter Verbraeken en Patrick Wante).

contrabas
Ondine Quackelbeen speelt contrabas
Ondine Quackelbeen speelt contrabas

Herman Pardon

Geboortejaar
1965

Drummer, Herman Pardon, studeerde muziek op de muziekacademie van Tervuren en Hoeilaart en daarna aan het Conservatorium van Roterdam bij Peter Ypma, Fred Krens en Hans Van Oosterhout. Hij volgde workshops bij onder andere Jeff Hamilton, Adam Nussbaum en Steve Smith en privéles met Steve Clovr.

Daarnaast speelde hij als freelance drummer bij Dick De Graaf, Bob Brookmeyer, Octurn, Jan Muës Sextet, etc ... en nam hij cd's op met Ernst Vranckx, Bert Joris en John Ruocco.

Hij is actief bij groepen als Score Man, T-unit 4, Fabrizio Graceffa Quartet en Piet Verbist Trio.

drums
Herman Pardon speelt drums

Het programma dat we brengen voor jazz at home is traditionele jazz, standards, bebop en hardbop.