Van Gorp - Van Deun

Karel Van Deun is een gitarist met eigen klankkleur en stijl. Erwin Van Gorp is fluitist komende uit de jazz en de wereldmuziek .

Karel en Erwin zijn 2 streekgenoten die de laatste jaren wekelijks samen komen om hun muziek samen te brengen. Dit gebeuren willen ze nu Intensifiëren door met hun muziek naar buiten te treden.

Ze brengen een  akoestische set waarbij het arrangement eerder een opname van het moment is. Het verrassingseffect, het onvoorspelbare en bovenal de frisheid van dat moment maken hun concert spontaan en beweeglijk.

Van Gorp - Van Deun op Jazzathome 2017

Karel Van Deun

Geboortejaar
1962

Karel Van Deun heeft vroeger allerlei muziekstijlen gespeeld als gitarist, bassist of banjospeler in lokale muziekgroepen: volksmuziek, Angelsaksische folk, rock, blues, bluegrass, western - swing, country, bigband, fingerpicking, jazz, swing, zigeunerjazz, enz. Hij speelde een 10-tal jaren als ritme- en leadgitarist in een coverband die vnl. popmuziek speelde van de jaren ’50 tot de jaren ’90. Wat betreft het schrijven van muziek is hij onder andere beïnvloed door Pierre Van Dormael en Bill Frisell. Bij Pierre Van Dormael volgde hij eind jaren ’80 ongeveer anderhalf  jaar af en toe privéles. Begin jaren ’90 heeft hij een eindwerk geschreven over enkele composities van Bill Frisell.

akoestische snaarinstrumenten
gitarist Karel Van deun op Jazzathome 2017
gitarist Karel Van deun

Erwin Van Gorp

Als heel jong kind was Erwin fier dat hij op een bepaald moment op zijn vingers kon fluiten. Heel der dagen stond het oefenen om dat te kunnen centraal en vanaf toen is hij het pad op gegaan van het fluiten … al fluitend de wereld rond, een leven met het geluid van de fluit, living the flute way. Daarom is het vandaag de “fluit” die hem vreugde geeft bij de trilling van zijn geluid

Erwin Van Gorp is uitvoerend musicus, componist, muziekleraar en muziektherapeut.

Hij studeerde af aan jazzstudio en speelde daarna als fluitist in diverse ensembles; Plymouth jazz, forest jazzkwintet, blue jazz quartet, sentido, Sur-Quartet, samhail zijn flamencoproject, de reggae groep Fyahbinghi; cultural music with a hearth beat, Fluitist bij de Senegalese muzikant Tafa Diouf,….

Als muziekleraar aan de vioolschool “ Kortjakje “ onderwees hij jonge kinderen om hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen. Muziektherapie doceerde hij aan de hogeschool in Gent voor de afdeling creatieve therapie.

Sinds september 2OO4 is hij docent in Jazzstudio te Antwerpen aan de afdeling Indiase muziek.

Hij werkt sinds 1984 in Het GielsBos, een woongemeenschap voor personen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige handicap. Hieruit vloeide een samenwerking voort met muzikanten van het Londens Philharmonia Orchestra, FECO (first europeon color orchestra), met het Drake researchproject in Londen, de university of York en een samenwerking met Roland Benelux.

In 2004 rondde hij met succes zijn studies af aan het Conservatorium van Rotterdam; afdeling Indiase muziek, hoofdinstrument bansuri.

Tot op heden volgt hij nog les bij Hariprasad Chaurasia. De inspiratie die deze grootmeester hem gaf bracht hem ook naar India om de Noord-Indiase klassieke muziek verder te bestuderen.

Begin 2007 begon hij met de begeleiding van Briezz. Dit is een nieuwe, originele muziekgroep en het eerste orkest van personen met een handicap dat autonoom functioneert.

In 2014 musiceerde hij samen met Luc Van Laere op deze zijn laatste cd: “ Sounds around the harp “ Het intuïtieve harpspel van Luc Van Laere en de persoonlijke stijl van Erwin Van Gorp resulteerden in uitermate originele,boeiende composities.

houten blaasinstrumenten
Erwin Van Gorp  speelt houten blaasinstrument
Erwin Van Gorp  speelt dwarsfluit