Antoine Pierre

Geboortejaar
1992

Het werd tijdens zijn kindertijd al snel duidelijk dat Antoine Pierre de muzikale microbe te pakken had. Het begon met snuisteren in de platenkast van zijn ouders, trommelen op een eigenhandig gefabriceerd drumstel van wasmanden en toeteren op de sax van zijn vader. Op zijn twaalfde werden de wasmanden vervangen door een echt drumstel. Hij liet zich inspireren door muzikanten als Lionel Beuvens, Nathalie Loriers en Fabian Fiorini.

In 2008 besloot Pierre, hetgeen hij gecomponeerd had met andere muzikanten, ten gehore te brengen en richtte hij Metropolitan Laboratory op. Hij kreeg de kans om op het Jazz Festival in Luik op te treden, alsook op het Dima Jazz Festival in Algerije en het Comblain Jazz Festival. Daar won hij samen met zijn band de prijs voor beste jong talent.

Antoine heeft tegenwoordig de eer om het podium te delen met muzikanten als Alain Pierre, Philip Catherine en Steve Houben of van Taxiwars, het jazzproject van dEUS-frontman Tom Barman en saxofonist Robin Verheyen..

Zijn constante zoektocht naar een nieuwe sound en ritmische paletten, leverde hem op het Comblain Jazz Festival in 2009 de prijs voor beste solist op en dezelfde eer viel hem op de Brusselse Jazz Marathon in 2010 te beurt.

De jonge percussionist ontving de gegeerde Toots Thielemans Jazz Award in 2014. Hij behaalde datzelfde jaar zijn master diploma ‘magna cum laude’ aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en vloog meteen erna naar New York, waar hij zijn studies vervolledigde aan de New School for Jazz. In 2015 voegde hij een Sabam Jazz Award voor jonge belofte aan zijn palmares toe. Sindsdien scheert hij steeds hogere toppen.

drums
Antoine Pierre