Gert-Jan Dreessen

Geboortejaar
1995

Gert-Jan Dreessen (°1995 Genk) is opgegroeid in een muzikale familie. Hij ging samen met zijn ouders mee naar de harmonie, waar hij op driejarige leeftijd voor het eerst achter de drums kroop.

Op zesjarige leeftijd speelde hij zijn eerste liedje achter de drum. Sindsdien is de interesse voor drummen alsmaar blijven groeien. Nadat hij bij de muziekschool de basis percussie en mallets aangeleerd kreeg, ging hij op zijn veertiende naar de Kunsthumaniora Kindsheid Jesu in Hasselt.

Hij studeerde klassiek slagwerk bij Andres Liefsoens waar, mede dankzij hem, de passie voor muziek alsmaar blijven is groeien. Zijn eerste contact met jazzmuziek kwam er toen hij het jazzensemble hoorde. Meteen merkte hij dat dàt hetgeen was waar hij zich in wilde verdiepen. 

Op zestienjarige leeftijd startte hij, ook bij Andres Liefsoens, de jazzopleiding voor vibrafoon en drums. 

Verder kreeg hij tijdens de opleiding in de kunsthumaniora lessen van Arne Van Coillie (piano/harmonie), Kim Versteynen (vocale technieken), Tim Finoulst (ensemble) en Jan Servaes (drums).

Wanneer hij in 2013 de middelbare school had afgerond, werd hij geaccepteerd in het Lemmensinstituut, waar hij tot op heden studeert bij Dré Pallemaerts.

Tijdens de opleiding in Leuven krijgt hij ook les van Frank Vaganée, Jos Machtel, Bart Van Caenegem, Peter Hertmans, Ron Van Rossum, Carlo Willems etc.

Doorheen zijn middelbare opleiding is de interesse voor piano alsmaar beginnen te groeien, waardoor hij nog steeds jazzpiano is blijven volgen bij Arne, dit in de muziekschool van Hasselt. De vaardigheden aan de piano, geven hem meer vrijheid om aan de slag te gaan met eigen composities & arrangementen.

Om nog meer inspiratie op te doen deed hij ook masterclasses/ jamsessies/ toffe babbels met;

Chris Potter, Mark Turner, JD Allen, Matt Penman, Gene Jackson, Eric Ineke, Joris Roelofs, Ted Poor, Jonas Burgwinkel, Perico Sambeat, Jochen Rueckert, Enrico Pieranuzi, Dado Morone, Lage Lund, Chris Smith, Tim Armacrost, Carlo Nardozza, Yves Peeters, Mike Del Ferro, Ewout Pierreux, Steven Delannoye, Reinier Baas, Martin Kruemling, Bert Joris, Bruno Vansina, Toni Vitacolonna, Alexandre Cavalière, Lieven Venken, Matthias De Waele, Igor Gehenot, Rafaël Mertens, Jan De Haas, Lionel Beuvens, Christophe Devisscher, Pit Dahm, Teun Verbruggen, Remy Labbé, Lieven Cambré, Bart Defoort, Kris Defoort, Daan Demeyer, Trui Amerlinck, Roeland Celis, Jeroen Reggers, …

drums
Gert-Jan Dreessen aan de drums