Hilde Vanhove

Hilde Vanhove studeerde vocale jazz aan het Conservatorium van Maastricht, waar ze in 1997 haar einddiploma haalde.

De Limburgse werkte de afgelopen jaren mee aan verschillende muzikale projecten en maakte deel uit van verschillende jazzensembles, gaande van duo’s en trio’s tot bigbands. Ze deelde het podium met bekende muzikanten, waaronder Michel Herr, Johan Clement, Jef Neve, Gianni Basso, Jean-Louis Rassinfosse en vele anderen en ze stond op tal van binnen- en buitenlandse podia.

Hilde heeft een dynamische persoonlijkheid en staat bekend om haar gedreven en professionele werkwijze. Haar stem leent zich tot een brede waaier van stijlen (swing, bebop, ballades, bossa nova's, samba's, blues....) In haar repertoirekeuze vermijdt de zangeres platgetreden paden en zoekt steeds naar een originele benadering van het compositorische materiaal. Bekende, maar ook minder bekende "standards" worden door haar op een ontroerende en frisse manier geïnterpreteerd. 

Naast de interpretatie van het klassieke jazzrepertoire schrijft ze ook eigen muziek en teksten op muziek van hedendaagse jazzcomponisten (Bill Frisell, Peter Hertmans, Marc Mangen....)

zang
portretfoto Hilde Vanhove
Hilde Vanhove aan de microfoon