04

Genre
modern roots jazz

Dieter Vaganée Quartet

Dieter Vaganée Quartet is een groep die voornamelijk composities speelt van groepsleider Dieter Vaganée.

Deze composities zijn heel gevarieerd en putten uit een wijd spectrum van stijlen waarin improvisatie steeds een belangrijk rol speelt.

Momenteel word de set ook aangevuld met een paar van hun favoriete jazznummers.

Deze groep heeft nog maar een kort bestaan waarin voornamelijk naarstig gerepeteerd is geweest.

Maar nu zijn ze klaar om het publiek in vervoering te brengen in de komende geplande optredens.

Dieter Vaganée Quartet
Dieter Vaganée Qurtet op Jazzathome 2018

Dieter Vaganée

Geboortejaar
1990

Dieter Vaganée werd geboren in 1990. Hij is opgegroeid in een familie van muzikanten, zijn ooms en zijn vader spelen allemaal blaasinstrumenten. Ze fascineren hem en vanaf zijn tiende kiest hij de altsaxofoon als instrument. Hij bezoekt dan met zijn vader de harmonie van Mechelen. Tegelijkertijd nam hij deel aan de Mechelse Muziekschool en studeerde klassieke saxofoon bij Rudy Haemers. Heel jong ontwikkelde hij een grote belangstelling voor jazz. Dit leidde hem op zijn zestiende naar het Conservatorium van Mechelen, waar hij les kreeg van Tom Mahieu. De passie voor muziek verlaat hem niet. Hij besluit zijn studie en muziekervaring voort te zetten. Hij beëindigde de muzikale humaniora in Antwerpen onder leiding van Bart Defoort. Vervolgens bracht hij twee jaar door bij het Lemmens Instituut, onder leiding van  Frank Vaganée en ging toen naar het Conservatorium van Antwerpen om lessen bij te wonen bij Ben Sluijs.

 

altsax
klarinet
dwarsfluit
Dieter Vaganée speelt sax op Jazzathome 2018

Tim Eysackers

Geboortejaar
1996

Tim Eysackers begint aan zijn master op het Lemmensinstituut in Leuven bij Ron van Rossum, na onder andere op de kunsthumaniora van Antwerpen ook van Ewout Pierreux les gevolgd te hebben.

Voorts krijgt hij les van Frank Vaganée, Dré Pallemaerts en Peter Hertmans.

Met een voorliefde voor jazz, gospel en klassieke muziek is hij helemaal gefocust op zijn vak.

piano
Tim Eysackers speelt piano
Tim Eysackers speelt toetsen op Jazzathome 2018

Otto Kint

Geboortejaar
1989

Otto Kint  is een bassist uit het Brusselse. Hij studeerde aan het conservatorium van Brussel en Antwerpen bij Bart Denolf, Nic Thys, Christophe Wallemme en Christophe Devisscher.

Hij speelt zowel basgitaar als contrabas in tal van projecten. Hij focust zich vooral op het spelen en componeren van Jazz-muziek (Otto Kintet, Quintessence Bigband, Keith Canvas, Chromozone, ...) maar is ook actief in andere genres zoals: klassieke wereldmuziek (Lean), kleinkunst (Wally en de technisch werklozen) en sociaal artistiek muziektheater ( C'est pas parce que tu t'arrêtes de pédaler que ton vélo va s'arrêter, Zet6).

Otto speelt op een zelf gefabriceerde contrabas die hij in januari 2017 afwerkte.

contrabas
Otto Kint speelt contrabas
Otto Kint op Jazzathome 2018

Jakob Eykens

Geboortejaar
1987

Jakob houdt van een organische groove waarbij de beats dwepen met zowel de flow van het moment als de inner pulse.

Hij laat zich leiden door de muziek maar bepaald mee de richting . Hij studeert aan de Jazz Studio en het Lemmensinstituut, bij respectievelijk Marek Patrman en Dré Pallemaerts.

drums
Jakob Eykens speelt drums
Jakob Eykens speelt drums op Jazzathome 2018