EvenSanne

Het begon zo :  Sanne wordt gebeld door Even voor een zoveelste achtergrond gig in een Italiaans restaurant. Er ontstaat direct een chemie tussen beiden. Vier jaar later brengen Eran Har Even, de Israëlische gitarist die belde, en zangeres Sanne Huijbregts hun derde album uit - What If.

In 2016 won de groep, ondertussen uitgebreid met EWI (elektronisch wind instrument) en drums, de Keep An Eye: The Records.  Met The Records ondersteunt Keep an Eye jaarlijks een aantal cd-producties van startende bands in Nederland. Een jury van erkende namen in de Nederlandse muziekwereld beoordeelt welke jazz- of klassieke musici hiervoor in aanmerking komen!

Voorheen waren Eran en Sanne op zichzelf gericht : ze maken zelf artwork, ze nemen alles zelf op en brengen zelfstandig werken uit. Gesteund door de prijs, de naamsbekendheid na jaren vechten en een budget van €10.000,- zag het duo de kans om hun droom te verwezenlijken. De kans om een sprong te maken en zich prominent op de internationale jazzmarkt te presenteren als een nieuw geluid. Met trots presenteert EvenSanne ‘What If’ in het Bimhuis te Amsterdam op 31 mei 2017.

Al direct onderscheidde het duo zich met hun filmische verhalen, vakkundig uitgewerkt met gelaagde elektronica en loops op stem en gitaar. Een orkestraal geluid met een psychedelisch randje, sterke arrangementen intiem verweven met intense solo’s. De onaards-klinkende EWI danst rond de stem en draagt met de drums snoeiharde grooves met catchy baslijnen.

In Mei 2017 doet EvenSanne o.a. TivoliVredenburg, Jazz in Duketown en het Bimhuis aan voor de release van ‘What If’. Voor de zomer van 2017 en het voorjaar van 2018 staan tours naar de UK gepland i.s.m. Dutch Performing Arts en de Jazz Promotion Federation

 

"It always thrills the soul a little (or a lot) to be presented with a brand new music that

synthesizes aspects of music you've always loved, but presents it in a new way with a fresh

energy. EvenSanne's music tickles all kinds of distant memories but the overall effect is not

at all derivative - it is, in fact, simply delightful, equally appealing to head, heart, and gut. It

makes one hopeful to know that there are musicians as gifted and generous as

EvenSanne, doing what they do to contribute beauty and new sounds to the world.”

-Mike Keneally (Frank Zappa band)

Even en Sanne
Even en Sanne in de natuur
Even en Sanne truukfoto

Sanne Huijbregts

Sanne Huijbregts studeerde vanaf haar 12e jaar zang aan het Conservatorium van Amsterdam – aanvankelijk aan het Junior Jazz College gevolgd door een bachelor opleiding. Ze deed ervaring op met big bands van Peter Guidi op podia als het Bimhuis, North Sea Jazz en het Concertgebouw. Sanne won verschillende prijzen (Meerjazz Festival in 2009, Prinses Christina Concours in 2010, Prinses Christina Jazz Concours in 2012.

zang
effecten
klokkenspel

Eran Har Even

Geboortejaar
1983

Als tiener stapte Eran Har Even (°1983) op de gitaar over van progressieve rock en metal naar jazz. Hij studeerde in Israël aan de Thelma Yellin High School of the Arts en won een beurs van de America-Israel Foundation om in New York zich verder in de jazz te bekwamen. Tegenwoordig staat hij open voor alle stijlen en is het ontwikkelen van een eigen geluid voor hem het hoogste goed. Eran kwam in 2006 naar Nederland en heeft inmiddels een belangrijke plek verworven in de internationale jazz wereld. Met de jonge zangeres Sanne Huijbregts deelt hij de ambitie om originele jazz bij een breed publiek te brengen. In 2014 ontving het tweetal de Incentive Prize bij de ‘Keep an Eye Jazz Award’.

gitaar
effecten
gitarist Eran Har Even