Linde Verjans

Herlinde Verjans kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste vioollessen van Marleen Dupont.  In 2010 studeerde ze met grootste onderscheiding af aan de Academie van Bornem als leerlinge van Jenny Spanoghe. Bij haar studeerde ze vervolgens twee jaar aan het Fontys Conservatorium van Tilburg. Sinds 2012 vervolgt ze haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Tatiana Samouil.

In 2010 won Linde een eerste prijs in de nationale Dexia Classics wedstrijd.

Ze volgde masterclasses in binnen- en buitenland bij o.m. Liviu Prunaru (concertmeester van het Koninklijk Concertgebouw Orkest), Dan Zhu (finalist van de KEW 2005), Donald Weilerstein (professor aan The Juilliard School of Music, New York) en Tanja Becker-Bender (professor aan de Hochschule für Musik und Theater, Hamburg).

Linde maakt deel uit van het Bartolotti Trio, een jong pianotrio dat in 2014 in Den Bosch met de Toonzaal Talent Prijs  beloond werd.

Vier jaar lang maakte zij deel uit van het Brant Quartet, dat gecoacht werd door leden van het Quatuor Danel. Met het Jerevan Trio, een trio bestaande uit klarinet, viool en piano speelde ze verschillende concerten in Athene en Thessaloniki als vervolg op hun deelname aan het Nederlandse Prinses Christina Concours.

Acht jaar lang speelde Linde in het LOJM (Limburgs Orkest van Jeugd en Muziek), waar ze een jaar concertmeester was. In de zomer van 2013 was ze aanvoerder bij het Chamber Orchestra van het NJO (Nationaal Jeugd Orkest). Een jaar later, in 2014, ging ze mee op tournée met het EUYO (European Union Youth Orchestra). Datzelfde jaar mocht ze concertmeester zijn bij het symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. In 2015 liep ze  stage bij het orkest van Opera/Ballet Vlaanderen en nam ze deel aan de lentetournée van het EUYO.

viool
Linde Verjans met viool