Maciej Domaradzki

Maciej begon op zijn 11e jaar met muzieklessen en haalde in 1992 zijn diploma als klassieke trompettist op een lokaal Muziek Lyceum. In die tijd volgde hij ook privé lessen jazz contrabas en een studie klassieke contrabas die hij in 1994 succesvol afgesloten heeft. 
In datzelfde jaar verhuisde Maciej naar Oostenrijk om zijn studie jazzcontrabas, basgitaar bij Wayne Darling en klassiek contrabas bij Ewald Zimmermann voort te zetten. Op het Rotterdams Conservatorium studeerde hij bij Marius Beets, Stefan Lievestro, Koos Serierse en Wim Essed.

Maciej is actief in de Nederlandse muziek scène in een aantal jazz-, tango-, wereldmuziek- en popgroepen en is sinds 2002 lid van Het Zeeuws Orkest. Hij werkte samen met o.a. Christiaan van Hemert (violist Rosenberg Trio ), Mark Murphy, Lee Harper, Eric Vloeimans, Gijs Hendrix, Ben van Gelder, Symfonica in Rosso... Hij speelde talloze concerten en tournees door Europa en de VS en is te horen op diverse cd’s.
Het album "As The Journey Begins" van het Sebastiaan van Bavel Trio, waarin Maciej de vaste bassist is, won in 2014 de prestigieuze Edison Award in categorie Jazz National.

bas
Maciej Domaradzki speelt bas