Tom van Dyck

Geboortejaar
1967

Tom Van Dyck studeerde bij Kurt Van Herck, Ben Sluys en Jeroen Van Herzeele aan de Jazzstudio Antwerpen. In het conservatorium van Rotterdam krijgt hij lles van Dick de Graaf en Jasper Blom. Hij volgde ook masterclasses bij Lee Konitz, Kenny Weehler en Joe Lovano.

De voorbije jaren heeft Tom Van Dyck zich vooral gemanifesteerd als componist en arrangeur, zowel voor eigen projecten als in opdracht. Zo componeerde hij voor de bigband ‘Tuesday Night Orchestra’ en voor het saxofoonkwartet 'Saxkartel', dat in 2006 het Tremplin jazzconcours van Avignon won. In 2007 schreef Van Dyck voor zijn septet ‘t-unit7’, een repertoire dat gelaagd bigbandwerk en intiem klein ensemblespel met elkaar verweefde. Ook voor zijn kwartet 't-unit4' schreef hij een repertoire van instrumentale 'songs' met sterke melodieën, die een boeiend, creatief en intens verhaal vertellen.

Saxofonist en componist Tom Van Dyck is voortdurend opzoek naar nieuwe manieren om vorm, ritme, harmonie en melodie in zijn werk te integreren. Hij is de man achter t-unit4, t-unit7, Saxkartel en zijn duo met Ewout Pierreux.

sax
EWI (elektronisch wind instrument)
Tom van Dyck speelt sax