Geert Hendrickx

Geert Hendrickx begon al gitaar te spelen op de leeftijd van 11 jaar. Na een periode autodidact spelen nam hij enkele privélessen en begon hij op te treden in lokale bands. Op de vroege leeftijd van 12 won hij de wedstrijd van gitaar op Graspop Metal Meeting 2005. Uiteindelijk, schreef hij zich in aan de Academie van Sint-Truiden, waar hij met de eerste prijs afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie aan het Lemmens Instituut Leuven met Dre Pallemaerts, Frank Vaganée, Peter Hertmans, Nicolas Thys... Later kreeg hij een master's degree aan het Conservatorium van Antwerpen, waar hij les volgt met Kurt van Herck, Bert Joris, Frederik Leroux, Ben Sluijs...

In de loop der jaren had hij ook de kans om masterclasses te volgen met John Scofield, Mark Turner, Gilad Hekselman, Will Vinson, Jesse van Ruller, Aaron Parks, David Liebman, en anderen.

Hij is momenteel actief in de bands RAEKRM, Wandjina en GIZMO, waarmee hij had de kans om samen te werken met Amerikaanse saxofonist Chris Cheek en Belgische saxofonist Ben Sluijs.

gitaar
Geert Hendrickx aan de gitaar