Dirk Serries

Dirk Serries (Antwerpen) is een Belgische componist en musicus. Zijn muziek verscheen tot ongeveer 2007 onder zijn artiestennaam vidnaObmana, daarna onder Fear Falls Burning. Serries componeert muziek op het raakvlak tussen ambient en minimal music. Serries componeert binnen het gebied van de ambient in de stromingen isolationisme en organische ambient.

Zoals zo velen, die eind jaren 80 begonnen met elektronische muziek, kwam Serries allereerst met allerlei Compact cassette-uitgaven, die alleen in kleine kring verspreid werden. Mond-tot-mond-reclame moest er destijds voor zorgen dat die muziek bij een groter publiek terechtkwam. Vaak kon de muziek alleen per post bij de artiest of speciale bedrijven besteld worden. Pas later werd de stroming ambient groot genoeg en de kosten om cd's uit te geven laag genoeg om de muziek naar de buitenwereld te krijgen.

Serries heeft met talloze artiesten binnen de ambient samengewerkt, de bekendste daarvan is Steve Roach. Hij heeft ook samengewerkt met Steven Wilson van Porcupine Tree, die onder zijn schuilnaam Bass Communion ook een aantal ambientalbums heeft uitgegeven.

In 2007 heeft Serries op zijn website aangekondigd op te houden te werken onder de naam vidnaObmana; de oplevering van zijn An Opera for Four Fusion Works Acte IV was het laatste wat hij componeerde onder die naam. Er zullen waarschijnlijk nog wel albums van hem onder deze naam verschijnen, maar dat zijn dan al eerder uitgegeven albums die herbewerkt zijn of in een andere uitvoering verschijnen.

In 2005 kwamen de eerste albums uit onder zijn nieuwe artiestennaam, de muziek van FFB is meer gitaargericht.

 

gitaar
Dirk Serries speelt gitaar