Bram Weijters

Geboortejaar
1980

Volgde vanaf zijn achtste muziekles aan de Stedelijke Muziekacademie van Sint-Niklaas. Hier leerde hij piano en slagwerk. Als tiener speelde hij drums in enkele plaatselijke rockgroepen. Na het middelbaar studeerde hij jazzpiano aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen,
vervolgens jazzcomposition and arranging aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In Italie (Perugia) woonde hij een jazzstage bij met docenten van Berklee College of Music. Hier werd hij beloond met een beurs.
Bram volgde pianolessen bij Christophe Erbstoeser, Erik Vermeulen en Diederik Wissels.
Compositie volgde hij bij Kris Defoort, Erwin Vann, Pierre van Dormael en Bert Joris. Daarnaast kreeg hij ook les van o.a. Stephane Galland, Chander Sardjoe, Kurt Van Herck en volgde masterclassesbij Kenny Werner, Anthony Braxton, Gary Peacock, Mark Turner, Dave Liebman, Bill
Carrotters, Toots Thielemans, Maria Schneider …
Bram was actief in zeer uiteenlopende projecten: Hij speelde niet alleen in talloze jazzgroepen (Deep, Bram Weijters quartet, Muze 5,…), maar deelde ook het podium met hip-hoppers als Jerboa, Dj Lefto en MC Krewcial.
Hij speelde ook met rockgroepen als Giants of the air (finale Humo’s rockrally 2004), en begeleidde het Franse chanson van Aznavour in "Aznavoners". Met deze diverse projecten concerteerde hij in tal van jazzclubs, culturele centra, jeugdhuizen, concertzalen en op festivals.
Momenteel speelt Bram vast bij onder meer: Dez Mona, Jerboa , Fables of Fungus en Atatchin.
Hij schrijft composities en arrangementen voor enkele van deze groepen.

piano
Bram Weijters op piano
Bram Weijters op piano