12

Alain en Chris De Keukeleire - Van Belleghem

Lange Schipstraat 30, Mechelen

Dansschool Devos was tot enkele jaren geleden een begrip in Mechelen. Na de stopzetting van de dansschool werd het pand op indrukwekkende wijze verbouwd tot twee stijlvolle stadswoningen. Je geniet er van een overvloed aan licht en een bevoorrecht zicht op de Dijle en de Hoogbrug. Het concert gaat door in de bovenste verdieping onder het dak.

De Keukeleire - Van Belleghem
voorgevel
zicht op keuken
houten gebinte
binnenruimte tijdens pauze bij jazzathome 2015
Genre
liedjes uit de Groote Oorlog

Keep the home fires burning

Ken je liedjes uit de Groote Oorlog? Luister dan eens naar de pareltjes die Evi Roelen (zang) en Pierre Anckaert (gitaar) van onder het stof halen op hun gloednieuwe cd, die de sprekende titel ‘Keep the home fires burning’ meekreeg.


 Zang, gitaar & viool

De originele liedjes die van de huiskamers tot in de loopgraven weerklonken, bezorgen je vandaag nog steeds kippenvel, omdat Evi en Pierre ze tot de essentie herleiden in samenwerking met special guest Emile Verstraeten (viool). En die essentie is soms breekbaar, dan weer ritmisch. 

Liefde, nostalgie & hoop

Het overvalt je allemaal als je de pareltjes van ‘Keep the Home Fires Burning’ beluistert … en herbeluistert. Thuis of tijdens een intiem concert. Kom naar de cd-voorstelling op datum of boek een optreden en herbeleef de muziek van de Groote Oorlog.


 

groepsfoto Keep the home fires burning

Evi Roelen

Evi Roelen werd geboren in een muzikale familie. Op een zeer jonge leeftijd kwam ze in contact met verschillende stijlen van muziek. Tot haar tiener jaren wijdde ze het merendeel van haar vrije tijd aan het kunstschaatsen, een sport die sterk afhankelijk is van de wisselwerking met muziek.

Op haar zestiende begon Evi met het componeren van eigen songs. Ze werd gevraagd om muziek te schrijven voor 'Angeldust' op een tekst van Luc Descamps. Het nummer werd gearrangeerd en opgenomen door Jo Cassiers. Evi werd daarna, zangeres van 'The Once', een blues- en rockband met Bert De Pauw (drums), Senne Van Loock (guitaar), Steven Troch (piano) en Ferre Goeyvaerts (bas). Ze werd ook lid van Fine Fleur, het koor van de Night of the Proms.

Evi treedt momenteel op met een repertoire van jazzstandards en popsongs aan de zijde van pianist Pierre Anckaert.

Evi volgde les aan de kunsthogescholen van Deurne, Brussel en Mechelen. Ze volgde masterclasses bij Justin Binek, Gloria Cooper en Peter Elderidge. Op dit moment staat ze onder begeleiding van zangeres Kristen Cornwell. 

zang
Evi Roelen portretfoto

Pierre Anckaert

Geboortejaar
1980

Pierre Anckaert ontdekt op zevenjarige leeftijd de jazzimprovisatie dankzij zijn pianoleraar Hans Lamal. Na de middelbare school trekt hij naar de universiteit voor een opleiding Rechten. Na drie jaar beslist Anckaert zich toch volledig op de piano toe te leggen. Hij schrijft zich in aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en krijgt er les van Diederik Wissels en Nathalie Loriers. Ondertussen reist hij naar de Cubaanse hoofdstad Havana voor een specialisatiecursus in Afro-Cubaanse muziek bij Julio Montorro. In 2006 beëindigt Anckaert zijn opleiding Piano aan het conservatorium met grote onderscheiding. Als veelzijdige muzikant is hij een veelgevraagd pianist die verschillende stijlen aankan. Pierre Anckaert is een graag geziene muzikant op Jazzathome en weet ons altijd te verrassen.

piano
gitaar
Pierre Anckaert speelt gitaar

Emile Verstraeten

Geboortejaar
1980

Emile Verstraeten studeerde klassieke viool aan het conservatorium van Brussel. Van thuis uit kreeg hij vooral invloeden van gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek mee: zijn vader Michel was de bassist van het befaamde Waso Quartet. Die invloeden voerden Emile Verstraeten langs heel andere wegen dan het louter klassieke vioolspel en maakten van hem een totaalmuzikant met brede blik en wijdopen armen naar de toekomst toe. Vanuit die ingesteldheid liet hij zich ook inspireren door de heerlijke smeltkroes van al zijn grote muzikale jeugdliefdes: Niccolò Paganini, Elvis Presley, David Oistrach, Michael Jackson, Chet Baker, Louis Armstrong, Django Reinhardt, The Radios,...

Emile Verstraeten verleende als violist zijn medewerking aan vele klassieke ensembles, waaronder het Kamerorkest Charlemagne (met Yuzuko Horigome), het Gaggini Kwartet en het J. Smet Strijkkwartet.
Verder stond hij op het podium met artiesten als Björk, Kommil foo, Koen Waso Dajo de Cauter, Nostoc, Debby en Nancy, Trio Magyar, Hans Mortelmans, Fappy Lafertin, Tcha Limberger, Paul Klinck, Geert De Deyger, Bella Donna, Hadise, Sioen, Els Deschepper, Michel Verstraeten, Edely, Johan Verminnen, Bart Peeters, Sam van Ingelghem, Kris Baert, Jean Blaute, Bert Ostyn, Erik Melaerts, Ronny Mosuse, Jan De Wilde, Hannelore Bedert, Alexander Debeuckelaere, Urbanus, Phillip Bruffaerts, Miguel Wiels, Ivan & Mike Smeulders, Steven De Bruyn, De Nieuwe Snaar, Stijn, Piet Van Den Heuvel, Kapitein Winokio, Fay Lovski, Flip Kowlier, Lucas Van den Eynde,...

Sedert 2009 is Emile gastdocent melodische improvisatie aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst het Lemmensinstituut te Leuven.

Momenteel tourt Emile Verstraeten met Bart Peeters door Vlaanderen en Nederland en concentreert hij zich op zijn eigen Duo, The Wazini's en Alma Flamenca terwijl andere projecten broeden en/of stilaan vorm krijgen...

viool
Emile Verstraeten speelt viool
Max vrij
-1