Anneleen Boehme

Geboortejaar
1989

Anneleen Boehme afkomstig uit Izegem startte met contrabas-lessen toen ze twaalf was. Ze begon met het studeren van zowel klassieke als jazzmuziek, maar koos uiteindelijk het jazzprogramma van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (Nederland) om haar hogere studies muziek te beginnen. Ze startte er in 2007 en kreeg er les van Hein van de Geyn, Frans Van der Hoeven en Janos Bruneel. Ze vervolledigde haar masterstudies aan het conservatorium van Antwerpen (België) bij Nicolas Thys.

Ze volgde masterclasses bij Larry Grenadier, Mike Rossi, Pierre Vaiana, Stefan Lievestro, Hans van Oosterhout, Jasper van ’t Hof, Brice Soniano en vele anderen.

Ze is de bassiste van het gekende Belgische jazztrio LABtrio (met Lander Gyselinck op drums en Bram De Looze op piano), dat ontstond in 2007. Het trio bracht hun eerste album Fluxus uit in 2012 bij Outnote Records (Outhere). Ze stonden op podia van verschillende jazzfestivals in binnen- en buitenland zoals Gent Jazz, Jazz Middelheim, het theaterfestival van Avignon (Frankrijk), Twelve Points Festival (Zweden),Umea Jazz Festival (Zweden), Nattjazz (Noorwegen), Maijazz (Noorwegen) en nog meer. Meer internationale concerten zijn bevestigd voor Scandinavië, Polen, Duitsland en Nederland. Ze hebben hun tweede album opgenomen in New York (in juni 2015) met saxofonist Michaël Attias en cellist Christopher Hoffman als gastmuzikanten. The Howls Are Not What They Seem werd uitgebracht bij Outnote Records (Outhere) in januari 2016. Hun derde album, ter ere van hun tiende verjaardag, wordt verwacht in februari 2017. Het zal opnieuw uitgebracht worden bij Outnote Records (Outhere).

Hoewel Anneleen het meest bekend is als de bassiste van LABtrio, speelt ze ook in vele andere bands zoals Frie Maline, Saragon en GIZMO, en met kleinkunstzangeres Mira. Samen met zangeres Fien Desmet heeft ze een duo en componeert ze ook muziek voor theaterproducties. Ze is zeer veelzijdig, en dat is het minste wat je van haar kan zeggen. Geen wonder dat ze een veelgevraagde bassiste is in de jazz scene. Ze speelt dan ook met verschillende jazzartiesten in heel Europa.

Ze geeft ook lessen jazzcontrabas, basgitaar en klassieke contrabas.

 

contrabas
Anneleen Boehme aan de contrabas tijdens Dinant Jazz 2013
Anneleen Boehme aan de contrabas op Jazzathome 2019