Eve Beuvens

Eve Beuvens was als kleine meid gefascineerd door de contrabas, maar op dertienjarige leeftijd koos ze toch voor de piano. "Het leek me fysiek minder inspannend" zei ze. Ze voelde zich onmiddellijk aangesproken door jazzmuziek, en besloot lessen te volgen bij Nathalie Loriers en schreef zich in aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze lessen volgde bij Diederick Wissels, John Ruocco, Kris Defoort, Garrett List en John Taylor. In 2005 behaalde ze het Meesterdiploma.

Beuvens speelde samen met verschillende muzikanten zoals David Linx, Fabian Fiorini en Nicolas Thys en is een vast lid bij Tribute (Félix Simtaine, Pierre en François Vaiana), Schinkentanz New Quintet, de Brussels Little Big Band en de Sidewinders. Daarnaast heeft ze ook haar eigen duo met Mikael Godée, trio (Yannick Peeters en Lionel Beuvens) en quartet (Joachim Badenhorst, Yannick Peeters en Lionel Beuvens). 

Pianiste Eve Beuvens maakt frisse, intelligente en hedendaagse jazz. Haar zin voor melodie is verfijnd, haar pianospel assertief en lenig. Ze neigt naar Brad Mehldau, maar houdt in de achteruitkijkspiegel haar blik op Lennie Tristano. Op Noordzee, cd voor het Igloo label, horen we een levenslustige jazzmuzikante met sterke persoonlijkheid.

piano
Eve Beuvens aan de piano