Arne Van Coillie

Geboortejaar
1971

Arne Van Coillie werkte tijdens zijn studies aan de KUL al als autodidact op jazzgebied. Daarna volgde hij een jazzopleiding aan het Lemmensinstituut: hij kreeg er les van het kruim van de Belgische jazzwereld (Bert Joris, Frank Vaganée, Ron van Rossum,…). Diverse buitenlandse musici vulden deze opleiding aan in workshops en masterclasses. 

Eigen groepen zijn het Arne Van Coillie trio waarmee hij de meest diverse Belgische jazzsolisten begeleidde. Met zijn Arne Van Coillie Unit - het trio aangevuld met saxofonist Andy Declerck - speelt hij voornamelijk eigen muziek. Al enkele jaren is hij de vaste pianist van zangeres Kim Versteynen, o.a. bij Kims groep Kim.In.the.Middle. 

Als freelance pianist speelde en speelt Arne regelmatig o.a. met Jan Muës, Rony Verbiest, Sabine Kühlich, Renzo Ruggieri, Jean-Paul Estiévenart, Andres Liefsoens, Lode Mertens, Robert Jeanne, Bart Defoort, Carlo Nardozza, Alexandre Cavaliere. Hij bezocht de Vlaamse theaters met Yvonne Walter, Els Dottermans en Antje De Boeck.  

Als solopianist ten slotte plaatst Arne zich bewust in de traditie van de betere Amerikaanse song: Gershwin, Cole Porter, Rodgers & Hart. Vanaf het verschijnen van zijn cd 'De Hipste' (2011) profileert hij zich ook meer en meer als jazzcomponist.

Arne gaf enkele jaren les aan de jazzafdeling van het Leuvense Lemmensinstituut, en is nu verbonden aan het conservatorium en de muziekhumaniora van Hasselt.

piano
Arne Van Coillie aan de piano
Arne Van Coillie aan de piano