Bossanouche

Zoals de groepsnaam laat vermoeden brengt BOSSANOUCHE een programma van Bossa Nova en Manouche Jazz.

Op het repertoire staan bewerkingen van composities van Antonio Carlos Jobim, Django Reinhardt, Astor Piazzolla en meer aanleunend bij de Manouche  worden jazzy bewerkingen gespeeld van enkele mooie Franse chansons, waarbij de melodie wordt vertolkt met accordeon en fluit.

groepsfoto Bossanouche
groepsfoto Bossanouche

Leo Teughels

Geboortejaar
1948

Sinds enkele jaren is Leo met pensioen en houdt zich meer dan ooit creatief bezig met jazz spelen.

Een aantal concerten speelde hij in de “boogaloo” stijl met de Boogaleo Band, waaronder een concert voor een grote vriendengroep in de Franse stad Thann (Alsace).

Recent volgde hij workshops met de Nederlandse topmuzikanten Tim Welvaars (chromatische harmonica) en Naomi Adriaansz (tenor sax).

Met deze muzikanten (Amsterdam Connection) speelde Leo mee op Breda Jazz Festival, deze keer vooral op bariton sax.

De laatste jaren is de “chromatische harmonica” de nieuwe muzikale uitdaging. Om dit instrument met de nodige meesterschap te bespelen, kreeg Leo de juiste aanwijzingen van Tim Welvaars, die destijds de enige echte student was van Toots Thielemans.

sopraansax
dwarsfluit
chromatische harmonica
Leo Teughels speelt dwarsfluit

Vincent Verhelst

-          Afgestudeerd als percussionist aan het Conservatorium van Mechelen bij Nik Goovaerts

-          Autodidact op accordeon

-          Accordeonist bij enkele groepen in en rond het Mechelse:

o   Bossanouche (Mechelen) – Bossa Nova, manouche, tango, musette & Jazz standards

o   Salida Ocho (Rumst) – singer songwriter, covers

o   De Jaargetijden (Mechelen) – covers met een (serieuze) hoek af

o   De Raddi’s (Heindonk / Rumst) – multi-inzetbaar instrumentaal ‘jazzke’ (recepties, trouwfeesten, braderijen, ...)

o   ...

-          Percussionist in harmonie / fanfare

-          Genres: folk, jazz, gipsy, musette, pop, rock, ...

accordeon
percussie
Vincent Verhelst speelt accordeon

Luc Strubbe

Luc Strubbe speelt al van 14 jaar gitaar. Eerst in rockgroepjes, maar toch ook al beïnvloed door jazz. Zijn eerste gitaarleraar, die ook les gaf aan Philippe Catherine, leerde hem Django Reinhardt kennen. Later volgde hij nog les bij Marcel Bossu.Samen met de Mechelse gitarist Paul Massy vormde hij jaren een duo.

In 2004 speelde hij samen met Walter Augustijnen en Ray King. Met Ray King musiceerde hij wekelijks . Leo Teughels kent hij al van toen ze twintigers waren  en samen jamden in de begijnenzolder van Willy Donni.

gitaar
Luc Strubbe speelt gitaar

Nico Moureau

Nico Moureau  ontdekte zijn eerste gitaarakkoorden in het liederenboekje van "Nonkel Bob". Al vlug werd met enkele kameraden het eerste rockbandje gestart. Op 17 jarige leeftijd overgestapt naar "AppleBlueSeaGreen" waar ze een bassist te kort kwamen en dus werd gitaar geruild voor bas, later werd het Brushwood en tot op heden Revival. Door de jaren ervaring en lessen werd de muzikale kennis opgebouwd.

Nico viel geregeld in als bassist in andere formaties. Via de vele contacten rolde hij in de Jazz-muziek, ontdekte het begrip Standart en werd vaste bassist bij de Noord-Antwerpse jazzband "Plymouth". Er volgde ook studiowerk, cabaretproducties, speelde toetsen en bas in diverse bands en muziekstijlen, en begeleide artiesten. Zo kwam hij onrechtstreeks in contact met saxofonist Leo Teughels en na enkele diverse formaties werd uiteindelijk het huidige Nine 2 Twelve opgestart. Momenteel is Nico nog steeds bassist bij de coverband "Revival" en de Mechelse punkrockband (jawel) "Döst".

bas
Nico Moureau speelt gitaar